Een gevarieerd aanbod en de mooiste combinatie tegels

de voor- en nadelen van een keramische tegelvloer

Hygiëne
Hygiëne is voor de meeste mensen heel belangrijk in huis. Keramische vloeren zijn hier zeer geschikt voor. Met kinderen en- of huisdieren krijg je snel vuil naar binnen. Omdat vloertegels keihard zijn trekt vuil en vocht niet in het keramiek en kun je het eenvoudig aanvegen of met een dweil schoonmaken.

Vloerverwarming
Een keramische vloertegel is de oplossing voor vloerverwarming. Het kan in alle ruimtes, omdat het goed warmte geleid. Je vloer (bijv. vloertegels 60×60) worden niet te warm en blijven mooi op temperatuur. Scheelt ook weer voor je energierekening!

Onderhoudsvrij en ijzersterk
Weinig onderhoud is altijd fijn. Een tegel van keramiek is met hoge temperatuur samengeperst, gebakken en daarna weken uitgehard. Hierdoor is de tegel ijzersterk en onderhoudsvrij.

Antistatisch
Keramische tegelvloeren zijn antistatisch. Veel vloeren veroorzaken bij wrijving of door er op te lopen een statisch lading. Hierdoor krijg je bij het aanraken van bepaalde materialen een onaangename schok. Dat is bij keramiek niet het geval.

Prijs/kwaliteit verhouding
Je hebt vloertegels al voor 30/35 euro per vierkante meter. Een mooie betaalbare oplossing voor jouw nieuwe badkamer, keuken of woonkamer. Zeker als je de prijs vergelijkt met een normale PVC of houten vloer.

Hieronder een klein overzicht van de verschillende tegellooks van dit moment.